BTC/USD 70212.68$ETH/USD 3558.18$DASH/USD 38.65$LTC/USD 94.28$XMR/USD 136.56$ZEC/USD 30.64$
BTC/USD 70212.68$ETH/USD 3558.18$DASH/USD 38.65$LTC/USD 94.28$XMR/USD 136.56$ZEC/USD 30.64$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Nodokļu maksājuma termiņa pagarinājums

Nodokļu maksājuma termiņa pagarinājums

Nodokļu maksājuma termiņa pagarinājums 15.07.2022

Sorainen informē, ka likumā Par nodokļiem un nodevām pieņemti grozījumi, kas paredz:

Ja nepārvaramas varas radīto apstākļu izraisītajām sekām ir ilgstoša nelabvēlīga iedarbība uz nodokļu maksātāja saimniecisko darbību un tās ietekmē vai var ietekmēt VID pieņemtā lēmuma par samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu izpildi, nodokļu maksātājam ir tiesības lūgt VID atkārtoti piešķirt samaksas termiņa pagarinājumu tiem nokavētajiem Valsts ieņēmumu dienesta administrētajiem nodokļu maksājumiem, kuru samaksas termiņš ir pagarināts saskaņā ar šā panta pirmo daļu vai saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kuros noteikti īpašie atbalsta mehānismi nodokļu maksātājiem krīzes situācijas pārvarēšanai.

Nodokļu maksātājs motivētu iesniegumu un citus dokumentus, kas apliecina tā atbilstību turpmāk 1., 2. un 3. punktā minētajiem nosacījumiem, iesniedz VID, pirms beidzies sākotnēji piešķirtais nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš.


Juridiskās personas, kas sastāda gada pārskatu, pievieno bilanci un peļņas vai zaudējumu aprēķinu uz iesniegšanas mēneša pirmo datumu, sagatavojot to atbilstoši attiecīgiem gada pārskatu sagatavošanu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem. Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības nokavēto nodokļu maksājumu samaksu sadalīt termiņos uz laiku līdz pieciem gadiem, skaitot no iesnieguma iesniegšanas dienas, ja nodokļu maksātājs atbilst šādiem nosacījumiem:


1) nodokļu maksātājs sniedz pierādījumus par to, ka atkārtota nokavēto nodokļu maksājumu sadalīšana termiņos saskaņā ar šīs daļas noteikumiem stabilizēs viņa finansiālo stāvokli un nodokļu maksātājs ievēros lēmumā par samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu noteiktos termiņus;

2) saistību izpilde attiecībā uz nokavēto nodokļu samaksu var izraisīt nodokļu maksātāja maksātnespēju;

3) nodokļu maksātāja finansiālais stāvoklis liecina par atkārtota nodokļu samaksas termiņa pagarinājuma nepieciešamību.

Vēršam uzmanību, ka īpašā kārtība attiecas tikai uz tiem nodokļu maksātājiem, kuriem jau ir piešķirts tā saucamais nodokļu maksājumu “grafiks”.

Sorainen

Avots: Sorainen (www.sorainen.com), raksta autore: Aina Okseņuka
Jaunumi
GRAFA_V.png