BTC/USD 63782.52$ETH/USD 3150.4$DASH/USD 29.09$LTC/USD 81.36$XMR/USD 126.06$ZEC/USD 23.02$
BTC/USD 63782.52$ETH/USD 3150.4$DASH/USD 29.09$LTC/USD 81.36$XMR/USD 126.06$ZEC/USD 23.02$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Lursoft AML izziņās var iegūt informāciju no Politiski nozīmīgu personu reģistra

Lursoft AML izziņās var iegūt informāciju no Politiski nozīmīgu personu reģistra

Lursoft AML izziņās var iegūt informāciju no Politiski nozīmīgu personu reģistra 30.07.2020

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma (NILLTPF) subjektiem* ir svarīgi veikt rūpīgu sava klienta pārbaudi, noskaidrojot klienta patiesos labuma guvējus un vai ar uzņēmumu saistītām personām nav reģistrēts politiski nozīmīgas personas statuss.

Tagad Lursoft AML izziņā ir iespēja pārbaudīt ar uzņēmumu saistītās personas Politiski nozīmīgu personu reģistrā: vai kāda no personām – amatpersonas, dalībnieki, patiesā labuma guvēji, kas saistīti ar pārbaudāmo uzņēmumu:

  • ir politiski nozīmīga persona, 
  • ir politiski nozīmīgas personas ģimenes loceklis,
  • ir ar politiski nozīmīgu personu cieši saistīta persona.


Ja kādai no personām, kas saistīta ar klienta uzņēmumu, piešķirts kāds no iepriekšminētajiem statusiem, likums paredz veikt padziļinātu klienta izpēti.


AML izziņa nodrošina iespēju iegūt vispusīgu klienta risku novērtējumu, aptverot: 

  • Klienta risku, kas piemīt klienta juridiskajai formai, īpašnieku struktūrai, klienta vai klienta patiesā labuma guvēja saimnieciskajai darbībai;
  • Valsts un ģeogrāfisko risku;
  • Saistīto personu pārbaudi sankciju sarakstos.

AML izziņas paraugs ir pievienots zemāk pielikumos.

Iespēju veikt minēto pārbaudi Lursoft nodrošina tikai likuma subjektiem, kuru lietotāji ir autorizējušies Lursoft sistēmā. Vairāk informācijas var iegūt no Lursoft klientu konsultantiem vai rakstot uz info@lursoft.lv.

* kredītiestādes, finanšu iestādes, ārpakalpojuma grāmatveži, zvērināti revidenti, nodokļu konsultanti, zvērināti notāri, zvērināti advokāti, neatkarīgi juridisko pakalpojumu sniedzēji, inkasācijas pakalpojumu sniedzēji, izložu un azartspēļu organizētāji, parāda atgūšanas pakalpojumu sniedzēji u.c. NILLTPF likumā noteiktās personas.

Avots: Lursoft (blog.lursoft.lv)

Photo
Jaunumi
GRAFA_V.png