BTC/USD 64478.82$ETH/USD 3149.17$DASH/USD 30.66$LTC/USD 85.63$XMR/USD 121.75$ZEC/USD 23.24$
BTC/USD 64478.82$ETH/USD 3149.17$DASH/USD 30.66$LTC/USD 85.63$XMR/USD 121.75$ZEC/USD 23.24$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Atbalstu digitālai saziņai ar Latvijas valsti sniegs arī vēstniecību darbinieki

Atbalstu digitālai saziņai ar Latvijas valsti sniegs arī vēstniecību darbinieki

Atbalstu digitālai saziņai ar Latvijas valsti sniegs arī vēstniecību darbinieki 25.03.2019 Latvijas pārstāvniecības ir tuvākais kontaktpunkts un nozīmīgākais palīgs ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, tādēļ šī gada 21.martā notika informatīvi izglītojošs vebinārs konsulārajām amatpersonām par valsts izstrādāto e-risinājumu (eID kartes, e-paraksta un e-adreses) izmantošanas iespējām, ko rīkoja Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) , Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) un Valsts reģionālās attīstības aģentūru.

Vēstniecību darbinieki tika aicināti ārvalstīs dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos informēt, kā saziņu ar valsts un pašvaldību iestādēm Latvijā padarīt vēl ērtāku un vienkāršāku izmantojot eID karti, eParakstu un oficiālo elektronisko adresi, tādējādi sev aktuālas dzīves situācijas risināt, izmantojot valsts radītās elektroniskās iespējas.

Vebināra laikā īpaša uzmanība tika pievērsta praktiskai informācijai par personas apliecības jeb eID kartes un e-paraksta lietošanas iespējām un priekšrocībām, eParaksts mobile risinājumam un tam, kā e-parakstu izmantot viedtālrunī. eID karte ir digitālā atslēga, kas dod iespēju ne tikai apstiprināt identitāti klātienē, bet arī ļauj saņemt pakalpojumus e-vidē, piemēram, portālā Latvija.lv, kā arī elektroniski parakstīt dokumentus. Turklāt no šā gada eID kartē ir pieejams neierobežots bezmaksas eParakstu skaits.

Kā vebinārā uzsvēra VARAM Elektroniskās pārvaldes departamenta direktors Uģis Bisenieks, saziņā ar ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem svarīga ir sasniedzamība. Tas ir – gan valsts iespējas sasniegt un informēt tautiešus ārvalstīs, gan iedzīvotāju un uzņēmēju iespējas attālināti risināt formalitātes dažādās dzīves situācijas.

Savukārt Konsulārā departamenta direktore  Guna Japiņa norādīja, ka e-pakalpojumu pieejamība īpaši nozīmīga ir tieši ārvalstīs dzīvojošiem Latvijas valstspiederīgajiem un aicināja konsulārās amatpersonas, sniedzot konsulāros pakalpojumus apmeklētājiem, popularizēt e-risinājumu ieguvumus.

Ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem e-paraksts ir ļoti ērts risinājums, lai attālināti saņemt gan valsts un pašvaldību, gan komersantu sniegtos pakalpojumus,  kuriem nepieciešama personas identitātes apliecināšana visaugstākajā līmenī, uzsvēra LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine. Konsulārie darbinieki šodien vebinārā tika iepazīstināti arī ar to, kā eID kartes lietotāji var saņemt arī eParakstu viedtālrunī.

Viens no būtiskiem ieguvumiem, kā izmantot eID kartes un eParaksts Mobile priekšrocības, ir vienotā digitālā pastkastīte jeb e-adrese. Tā nodrošina iespēju ar vienu klikšķi internetā visu saziņu ar valsts un pašvaldību iestādēm turpmāk veikt elektroniski un vienuviet.  


Photo
Jaunumi
GRAFA_V.png