BTC/USD 64386.02$ETH/USD 3144.9$DASH/USD 30.49$LTC/USD 84.8$XMR/USD 120.09$ZEC/USD 23.11$
BTC/USD 64386.02$ETH/USD 3144.9$DASH/USD 30.49$LTC/USD 84.8$XMR/USD 120.09$ZEC/USD 23.11$
baner_1.jpg
baner22.jpg
ES pievieno Krieviju, BVI, Māršala salas u.c. nesadarbojošos jurisdikciju sarakstam

ES pievieno Krieviju, BVI, Māršala salas u.c. nesadarbojošos jurisdikciju sarakstam

ES pievieno Krieviju, BVI, Māršala salas u.c. nesadarbojošos jurisdikciju sarakstam 28.03.2023

ES Padomes Ekonomikas un finanšu padomes (ECOFIN) sanāksme 2023. gada 14. februārī pievienoja četras jurisdikcijas – Britu Virdžīnu salas, Kostariku, Māršala salas un Krieviju – to jurisdikciju sarakstam, kuras nesadarbojas nodokļu nolūkos.

Šīs četras jurisdikcijas pievienojās Amerikas Samoa, Angiljai, Bahamu salām, Fidži, Guamai, Palau, Panamai, Samoa, Trinidādai un Tobāgo, Tērksas un Kaikosas salām, ASV Virdžīnu salām un Vanuatu I pielikuma jurisdikciju sarakstā, kuras nesadarbojas nodokļu vajadzībām. Līdz ar to “ES nodokļu melnajā sarakstā” tagad ir 16 jurisdikcijas.

Ir atjaunināts arī jurisdikciju saraksts ar neizpildītām saistībām (II pielikums, pazīstams arī kā “pelēkais saraksts”), un tagad tajā ir iekļauta: Aruba, Albānija, Armēnija, Beliza, Botsvāna, Kirasao, Dominika, Esvatīni, Honkonga, Izraēla, Malaizija, Monserata, Jordānija, Katara, Seišelu salas, Taizeme, Turcija un Vjetnama. Barbadosa, Jamaika, Ziemeļmaķedonija un Urugvaja izpildīja savas saistības un tika svītrotas no šī saraksta.

Abos apstiprinātajos pielikumos ir ietverts īss pamatojums katras jurisdikcijas iekļaušanai attiecīgajos sarakstos. Kā zināms, Latvijas ‘melnais saraksts’ kopē ES melno sarakstu, tādēļ sagaidāms, ka arī Latvijā drīz Krievija nodokļu vajadzībām būs uzskatāma par ofšoru. Ja tā notiks, tas, kā minimums, nozīmēs, ka no maksājumiem uz Krieviju ieturams nodoklis un darījumi ar Krievijas uzņēmumiem būs uzskatāmi par saistīto pušu darījumiem.

Sorainen

Avots: Sorainen (www.sorainen.com), raksta autore: Aija Lasmane

Jaunumi
GRAFA_V.png