BTC/USD 62944.82$ETH/USD 3116.59$DASH/USD 29.69$LTC/USD 86.28$XMR/USD 119.89$ZEC/USD 22.64$
BTC/USD 62944.82$ETH/USD 3116.59$DASH/USD 29.69$LTC/USD 86.28$XMR/USD 119.89$ZEC/USD 22.64$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Iesniegums automātiskai IIN atmaksai jāiesniedz līdz 2. oktobrim

Iesniegums automātiskai IIN atmaksai jāiesniedz līdz 2. oktobrim

Iesniegums automātiskai IIN atmaksai jāiesniedz līdz 2. oktobrim 29.09.2023

Augusta beigās VID izsūtīja vēstules tiem iedzīvotājiem, kuriem saskaņā ar VID veiktajiem aprēķiniem varētu būt izveidojusies iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksa par 2022. gadu. Vēstules tika izsūtītas gan elektroniski (VID EDS sistēmā), gan papīra formātā uz iedzīvotāju deklarēto dzīves vietu.

Tiem iedzīvotājiem, kuri ir saņēmuši no VID vēstules par iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, līdz šī gada 2. oktobrim (ieskaitot) ir jāiesniedz VID iesniegums ar savu bankas kontu, lai nodokļa pārmaksu saņemtu automātiski, bez gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas.

Iesniegums ir pieejams VID EDS:

- “Sagatavot dokumentu no veidlapas” – “Iedzīvotāju ienākuma nodokļa dokumenti” – “Iesniegums automātiskai nodokļa atmaksas saņemšanai, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju”.

Tiem iedzīvotājiem, kam vēstules tika nosūtītas papīra formātā - iesnieguma veidlapa ir pievienota sūtījumā, to var nosūtīt pa pastu uz adresi Talejas iela 1, Rīga, LV-1978 (pasta zīmogs 30.09.2023.).


Tie iedzīvotāji, kuri līdz šī gada 2. oktobrim (ieskaitot) aizpildīs iesniegumu un norādīs tajā savu bankas kontu, turpmāk IIN pārmaksu, ja tāda būs radusies, varēs saņemt automātiski, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju.


Saņemt IIN atmaksu bez gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas turpmāk varēs šādos gadījumos:

- Ja cilvēka algai vai pensijai gada laikā nav piemēroti visi nodokļu atvieglojumi (piemēram, par apgādājamajiem, atvieglojumi mazākiem ienākumiem vai atvieglojumi invaliditātes gadījumā, politiski represētajiem vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem)
- Ja cilvēkam iepriekšējā gadā ir bijuši ieguldījumi privātajos pensiju fondos vai uzkrājošā dzīvības apdrošināšana.

Savukārt, ja cilvēkam būs čeki par attaisnotajiem izdevumiem (medicīnu, zobārstniecību, izglītību, bērnu pulciņiem un ziedojumiem), tad arī turpmāk varēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju par trim iepriekšējie gadiem un atgūt pārmaksāto nodokli par tiem.

Avots: vid.gov.lv

Jaunumi
GRAFA_V.png