BTC/USD 62941.68$ETH/USD 3116.4$DASH/USD 29.51$LTC/USD 85.96$XMR/USD 118.8$ZEC/USD 22.64$
BTC/USD 62941.68$ETH/USD 3116.4$DASH/USD 29.51$LTC/USD 85.96$XMR/USD 118.8$ZEC/USD 22.64$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Sorainen: IIN pārmaksu vairākos gadījumos varēs saņemt bez gada deklarācijas iesniegšanas

Sorainen: IIN pārmaksu vairākos gadījumos varēs saņemt bez gada deklarācijas iesniegšanas

Sorainen: IIN pārmaksu vairākos gadījumos varēs saņemt bez gada deklarācijas iesniegšanas 27.09.2023

Sorainen Nodokļu vēstis. Augusts 2023


Sākot no šī gada 30.augusta VID EDS izsūtīs vēstules vairākiem tūkstošiem iedzīvotāju, kuriem saskaņā ar VID veiktajiem aprēķiniem varētu būt izveidojusies IIN pārmaksa par 2022.gadu. 

Lai VID varētu pārskaitīt šo nodokļa pārmaksu, cilvēkiem līdz šī gada 30.septembrim EDS jānorāda savs bankas konts, uz kuru vēlas saņemt naudu.

Iesniegums pieejams EDS sadaļā “Sagatavot dokumentu no veidlapas” – “Iedzīvotāju ienākuma nodokļa dokumenti” – “Iesniegums automātiskai nodokļa atmaksas saņemšanai, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju”. 

Nodokļa pārmaksu par 2022. gadu VID pārskaitīs līdz 2023.gada 31.decembrim.

Turpmāk tie iedzīvotāji, kuriem par iepriekšējo gadu būs izveidojusies iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksa, bet nebūs čeku par attaisnotajiem izdevumiem, nodokļa pārmaksu varēs saņemt, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju, ja līdz šī gada 30.septembrim aizpildīs EDS iesniegumu un norādīs tajā savu bankas kontu.

Tie iedzīvotāji, kuri nav EDS lietotāji, bet kuriem arī varētu būt izveidojusies nodokļa pārmaksa, vēstules no VID saņems papīra formātā.

Saņemt nodokļa atmaksu bez gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas iedzīvotāji turpmāk varēs šādos gadījumos (jo par tiem VID rīcībā jau ir informācija):

  • Ja cilvēka algai vai pensijai gada laikā nav piemēroti visi nodokļu atvieglojumi (piemēram, par apgādājamajiem, atvieglojumi mazākiem ienākumiem vai atvieglojumi invaliditātes gadījumā, politiski represētajiem vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem)
  • Ja cilvēkam iepriekšējā gadā ir bijuši ieguldījumi privātajos pensiju fondos vai uzkrājošā dzīvības apdrošināšana.

Savukārt, ja cilvēkam būs čeki par attaisnotajiem izdevumiem (medicīnu, zobārstniecību, izglītību, bērnu pulciņiem un ziedojumiem), tad arī turpmāk varēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju un atgūt pārmaksāto nodokli par tiem.

Sorainen

Avots: Sorainen (www.sorainen.com), raksta autore Aija Lasmane 

Jaunumi
GRAFA_V.png